Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är inte så besvärligt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

bryggarsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden tvingas rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin alternativt ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning ej funkar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som menar att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger vanligtvis att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som måhända inte är fullkomligt framgångsrik.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. För att finna rätt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis och tillvarata pengar på att handla online.

När du ändå är på webben så kan du likaså få en hel del råd och råd från folk i forum som likaså brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.