Absint är en prima dryck att bjuda på

Absint är en enormt välkänd dryck och har även förbjudits I somliga länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är icke alla som tycker om den rätt så beska smaken.

grön

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som menar att konstnärer som Van Gogh troligen blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver rätt redskap för att tillverka din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Om det inte blir en aning sött så är det svårt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men inte i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det fullkomligt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli bekymmer.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte anföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara varsam när man dricker absint.