Absinthe Systembolaget säljer är inte samma sak som äkta absint

På systembolaget finns inte äkta absint. Det är alltså så att Absinthe Systembolaget marknadsför är utan tujon. Ifall du inte vet så mycket om det franska örter innanmäte som äkta grön sprit ska ha så kanske detta icke betyder så mycket. Men då ska du veta att grön drink med namnet absint ej kan vara äkta vara utan tujon. Det är ju denna ingrediens som har gjort den gröna fen så väldigt mytomspunnen!

absintglas

Var medveten om vad Absinthe Systembolaget är och även om vad andra absintdrycker innehåller

Man kan handla olika typer av absint på webben och då kan man komma över versioner som till exempel absint 80 med cannabis. Det här låter ju helgalet och det kan det också vara. 80 är en del av namnet och inte ett mått på hur mycket alkohol som finns i drycken men det rör sig om en mäktig dryck.

Du kan räkna med minst 60 % alkohol då du handlar en flaska med någon form av absint och det gäller att dricka den här spriten på ett varsamt sätt om man inte vill få upplevelser som gör att man börjar tro på myterna om den gröna fen!

Det är bäst att införskaffa ingredienserna och helt enkelt blanda själv

Ifall du vill få äkta vara så ska du slopa Systembolagets absint och istället beställa ingredienserna online. På så vis så kan du själv avgöra viktiga saker som absint alkoholhalt och hur mycket du ska ha av de viktiga ingredienserna malört, fänkål och tujon. Den sistnämnda ska man definitivt icke överdriva då det kan leda till en dryck som man inte mår så bra av.

Var noga med att du följer ett bra recept för drycken eller använd Prestige Absinthessenser, de är heläkta med tujon och Absinten opalizerar när man slår vatten på pga. den stora mängden eteriska oljor (inlusive malörtsolja) som ej är vattenlösliga. Finns på hembryggning.se, allt-fraktfritt.se med flera.

Vid Absintproceduren (Absint i ett absintglas, häll på vatten på en sockerbit genom en absintsked och skåda drycken opalisera och bli ogenomskinlig) använd en absint sked så att du kan sila ned sockret som man måste få med för en god smak. Ett tips är att ej använda farliga färger för att få en grön drink, det är absolut icke nödvändigt. Du kan malört köpa online alternativt hos hälsokosten och med ett bra recept så når du en grann balans som ger en bra smak.

Faktum är att du kan absint köpa online men att det aldrig rör sig om den äkta varan. Så som det ser ut idag så är alla märken utan tujon och därför så måste du mixa själv för att få den äkta smaken. Det är kul att göra den här mytomspunna drycken så ge det hela lite tid och förbered väl.

Handla ingredienser och verktyg online och pröva dig fram. Det är relativt besvärligt att misslyckas med den gröna fen men det är klart att du kan lyckas få till din egen twist på det hela genom att eventuellt introducera andra örter. Cannabis som kan finnas i absint 80 är inte att rekommendera. Andra inslag kan skänka minst lika goda effekter.