Glycerin för hembryggning alternativt jättesåpbubblor, det är frågan?

För hembryggning av vin kan glycerin sättas till för att förbättra fylligheten i vin. Glycerinet ger vinets body, dess fyllighet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Det funkar vanligtvis på sprit såsom vodkor och också i öl, man får prova sig fram.

Glycerin produceras i vinet under jäsningsprocessen men somliga vinjäster producerar lite om man har snålt med frukt. Ett sådant vin har för snålt med fyllighet och smaken drar åt vattningt.

Man kan sätta till glycerin (glycerol) när som helst i tillverkningen men uppenbarligen är det bäst när vinet skall buteljeras alternativt drickas. Doseringen är 1-5 gram per liter vin. 1 g glycerin (glycerol) per liter vin tendera räcka mer än väl.

Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du tycker om att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en mix med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon kulör alternativt lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var rentav en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin handla så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att dessutom titta på hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och festlig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Blanda tillsammans i en skål och doppa därpå det arbetsredskap som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett instrument som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Därpå så är det endast att bringa verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. glycerin apoteket pris

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan även leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt göra bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att bilda en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig icke farlig. Om man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en grann liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.